QUI SOM?

El Grup Teatre Navarcles va ser creat l’any 1983, a l’entorn i empara del teatre del Casal Parroquial i hereu de la llarga tradició teatral que s’hi havia configurat des de 1898. Des de llavors hem posat en escena una trentena d’obres, normalment per la tardor i la primavera, així com per les festivitats senyalades del poble (Festes Majors d’Hivern i Estiu, i Nadal). El nostre repertori inclou obres d’autors catalans “clàssics” (Segarra, Guimerà, Bonavia, Folch i Torres...), de la generació de 1950 i 60 (Anglada, Vilanova, Tàpias, Vendrell...) i de 1970, 80 i 90 (Coquard, González, Benet i Jornet, Rosquellas,...), juntament amb autors espanyols i europeus del segle XX traduïts al català (Casona, Christie, Camoletti, Fassbinder...).

Així mateix, cal incloure-hi la representació anual dels Pastorets, en ocasions en col·laboració amb el MIJAC Navarcles, i de la “Febrada”, un espectacle teatral posat en escena cada febrer, per la Festa Major d’Hivern, i iniciat per l’autor i director bagenc Agustí Soler i Mas. Dirigim i participem també en la part teatral de la Fira de l’Abat, la “Monacàlia”, organitzada per l’Ajuntament de Navarcles. En aquest sentit, sempre que hem tingut ocasió hem col·laborat amb altres entitats culturals del poble i en la celebració de festes i fires.

El local de representació ha estat durant molts anys el teatre del Casal, on encara hi assagem i hi representem obres de petit format. Actualment les funcions les presentem al Teatre-Auditori Agustí Soler i Mas, d’ençà que fou inaugurat l’any 2003. D’altra banda, en algunes ocasions, hem dut les nostres obres als teatres d’altres pobles de la comarca del Bages.

Per últim, al llarg de tots aquests anys, el grup ha anat acollint moltes i diverses persones interessades en el teatre (tant a l’escenari com darrera les cortines). Ha estat així fins al punt que podem dir que les nostres representacions han estat fruit de la participació i col·laboració de més de dos-cents navarclins i navarclines.

Si vols saber més coses del

GRUP TEATRE NAVARCLES,

t'aconsellem consultar el

Quadern de Navarcles núm. 16.

També pots comprar el llibre

«Història del teatre popular i amateur

de Navarcles (1879-2009)»