HISTÒRIA DEL TEATRE A NAVARCLES

«Podriem fer un llibre per celebrar els 25 anys del grup de teatre...» Més o menys així devia sortir la proposta d'aquest llibre.

Ara bé, recollir, endreçar i explicar 25 anys d'història és una feina pacient i complicada.

Afortunadament el Xavier Oliveras és pacient i treballador. A partir dels primers reculls històrics que havia fet el Pep Comellas va començar a trenar la història dels 25 anys.

Però una cosa també que té aquest noi és que es deixa portar per la tafaneria pròpia dels investigadors que sempre van una mica més enllà.

Per això, tibant i tibant els fils que se li anaven plantejant, no sols va fer la història dels 25 anys, sinó que va arribar fins on la memòria del Ton, del Ventura, les fotos de l'Enriqueta i la documentació que va anar trobant per tot arreu li va permetre explicar-ho, o sigui des de l'any 1879 fins avui.

Ara tenim el goig de presentar aquest llibre que, a més de parlar de teatre, parla de la vida associativa del nostre poble, uns dels motors més importants per mantenir la cultura del nostre país.

Com va dir en Joan Anguera el dia que vàrem presentar el llibre, «no sé de cap poble que tingui un treball tant detallat sobre el món del teatre en el dia a dia de la gent del poble».

Que per molts any en puguem gaudir i serveixi d'agraiment a tots els que han donat la mà per pujar a dalt d'un escenari.

Sebastià Puig Comellas

President del Grup Teatre Navarcles

(Extret de la presentació del llibre)

Un tastet del llibre

Pots adquirir el llibre contactant amb el Grup de Teatre Navarcles a través del correu electrònic.